top of page

Bokklubb på vinbar

I september 2020 bestemte en koselig og svært leseglad damegjeng seg for å kombinere det åpenbare ved vinbarbesøk, med sin interesse for litteratur. De spurte seg, hvorfor ikke rett og slett starte en bokklubb og bruke vinbaren som base for å drøfte litterære tema og ha det veldig koselig samtidig?

Som sagt, så gjort! Siden den gang har den herlige gjengen vært trofaste mot sitt konsept og møtt hverandre til hyggelige bokbasert samkvem og drøftet lesestoff og ymist anna, som man sier.


De kaller seg for "bokklubben The Rebel" og man trenger ikke å være over gjennomsnittet godt kjent med Pop Inns vinkart for å forstå hva klubben er oppkalt etter. Godt plassert ved deres faste bord nr 1 nytes det gode viner og det prates om bøker på leselisten, sånn omtrent en gang i måneden. For tiden er det John Irwings "A prayer for Owen Meany" som er på planen.

En kveld vi slo av en ørliten prat med våre leseglade venner, pratet vi om nettopp denne herremannen, som har opptil flere svært leseverdige bøker på merittlisten. I filmversjonen av den kjente "The Cider House Rules" dukker nemlig mr. Irwing opp i en såkalt cameo-rolle helt mot slutten, der han spiller stasjonsmester på perrongen. Vi var skjønt enige om at det er moro med slike sære fun facts, og vi forstod at vi ikke er alene om å granske "IMDB" sine rikholdige detaljer fra filmverdenen.


Kombinasjonen bøker og vin er uslåelig, og en ramme rundt dette med møbler fra 50-tallet og et par funklende stearinlys ser ut til å gjøre jentene i rett sinnstilstand og motivert til å fortsette sine drøftelse om bøkenes verden. Vi elsker når folk bruker vinbaren til slike oppbyggende sysler. En slik kreativ og koselig bruk av våre lokaler er bare hjertevarmende og vi ønsker slikt velkomment fra dypet av vår sjel.


Siden "The Rebel" faktisk er navnet på en vin, og vi er god venn med mannen som lager vinen, sendte vi et bilde ned til vår italienske vinmaker og fortalte om bokklubben som er oppkalt etter hans vin. Det ble en artig digital interaksjon, og vår venn Ermanno har om mulig enda mer lyst til å besøke vinbaren vår og hilse på våre fantastiske gjester. Han skulle jo vært her 26. mars i 2020, men det ble det jo av naturlige årsaker intet av.


Klubber og foreninger som sysler med kreativitet, lesing, strikking, kryssord eller hva de nå måtte ha som interessefelt er selvfølgelig hjertelig velkomne til oss. Å være en møteplass og arena for den slags virksomhet er bare så utrolig fascinerende og hyggelig. Det å kombinere klubb- og foreningsvirksomhet med sosial og hyggelig vinsmaking ser ut til å være en svært vellykket kombinasjon.


Vi ønsker Bokklubben The Rebel lykke til med videre lesing og gleder oss til å høre hvilke bøker som velges ut i fremtiden!

233 visninger1 kommentar

1 kommentti


Vieras
18. syysk. 2022

Denne bokklubben ville jeg gjerne vært en del av. Om The Rebel har plass til en til hadde det vært utrolig fint.

Tykkää
bottom of page