top of page

En vinbar...

Fra tid til annen får vi besøk av gjester, som har en klar formening om hvordan en vinbar skal og bør drives - og gjerne lar oss få vite det. Og ikke misforstå: Vi tar i mot all kritikk og kommentarer med glede, og ser på det som en mulighet til å forbedre oss og tilpasse oss det gjestene gir uttrykk for. Vi har imidlertid vår egen ide om hva som er viktig. Les mer om våre tanker her.

Vi synes det er greit å klargjøre et par ting, som handler om hva vi er og litt om hva vi ikke er. Etter utallige besøk på hundrevis av små og store vinbarer Europa, så har vi valgt en "modell" som alltid har stått vårt hjerte nær. Vinbarene som er intime og koselige, som har få - men gode viner - og hvor trivsel og hygge settes i høysetet. Vi har vært på små og bortgjemte vinbarer i tranger gater i Italia hvor de har hatt kun ti ulike viner på menyen. Vi har vært på vinbarer i andre land, hvor utvalget var tre hvite viner og tre røde, pluss en rosévin. Og litt godt øl. Vinbarene i denne kategorien har vært "utsalgssteder" for lokale vingårder, og vi tør si med overbevisning: Vi har alltid blitt tatt i mot med vennlighet, et smil og en hyggelig kommentar. Aldri noe snobberi. Bare fokus på de gode, sjeldne smakene. Aldri prat om kvantum eller mengder. Bare hygge og en opplevelse vi husker antagelig for resten av livet. Det var dette vi ønsket å "ta med oss hjem" til Skien. Denne unike opplevelsen, som skaper minner og gode følelser. Det skulle aldri handle om noe annet.


Vi har vært åpne på det hele tiden, at vi importerer viner fra to ulike vingårder i Veneto, en i Friuli i Italia, og fra en vingård i Dealu Mare i Romania. Pluss et par andre en gang i blant. Thats it! Vi er ikke størst på antall viner. Det har vi aldri ønsket og kommer heller aldri til å ønske. Det gjør at vi kun har rundt 60 ulike viner i vårt repertoar. Vingårdene er utelukkende små og drevet av familier. Gode, herlige mennesker som legger sjela si i og lage gode viner. Vi er vingårdenes eneste representanter i Norge, og vi formidler vinene til andre skjenkesteder og til Vinmonopolet. I tillegg, skjenker vi jo vinene i våre to vinbarer. Det finnes naturligvis fabelaktige viner fra mange andre regioner og land - men vårt valg har vært å fokusere på de nevnte vingårdene. Noen av gårdene lager viner som kun produseres i begrenset opplag, og hvor vi får kjøpe hele opplaget. Dette gjør at vi noen ganger kan tilby helt eksepsjonelt unike viner som ikke kan smakes noe annet sted. Vi deler dem bare med gjestene våre. :-)


En annen ting, som vi av naturlige årsaker ikke har lov til å markedsføre, er at direkte import fra produsenten gjør at vi kan tilby sjeldne og eksklusive viner til ganske hyggelige priser. En gang hadde vi besøk av en sommelier fra en av Oslos bedre restauranter. Han fikk smake på en slik sjelden vin hos oss. Han mente at en vin med en slik kvalitet ville kostet mellom 2000 og 2500 kroner hos dem. Minst. Da han fikk vite hva vi solgte den for, ble han sittende ved bardisken og måpe. "Er dere ikke riktig kloke?" spurte han. Vi forsøkte å forklare at det er nettopp dette som er vår tanke. Folk skal kunne få smake på herlige viner, uten å tømme lommeboka. (Vi tror ikke han helt tok med seg ideen hjem til sin egen restaurant) :-) Vi tenker det også er greit å nevne, at ingen hos oss er utdannet innen vin. Vi har kun vår egen livserfaring og vi kan en del om de vinene vi importerer. Men vi er langt fra noen eksperter. Vi er ikke utlært. Det vi forsøker å være gode på, er å skape trivsel, hygge og å møte våre gjester med et smil og vennlighet. Som en tro kopi av det vi selv har erfart de gangene vi har opplevd det selv i de nevnte vinbarene vi har besøkt. Vår filosofi: En vinbar skal være et sted for den gode samtalen. Et sted for hygge. Et sted å føle seg hjemme. Et sted hvor du treffer greie folk, og hvor du kan slå av en prat. Et sted for å drikke vin eller øl. Et sted å føle seg glad. Kose seg. Et sted du blir tatt vare på. Et sted som bryr seg om deg. Et sted du vil komme tilbake til. En slik vinbar er en vinbar etter vårt ønske. Det er slik vi vil være og vi vil etterleve, hele tiden. Vårt største ønske er at du skal trives, at du skal få en god opplevelse av å besøke oss, at du skal føle deg sett og hørt og tatt vare på. Klarer vi det, så tror jeg vi kan si at vi er på rett vei. Klarer vi i tillegg å presentere deg for en god vin eller to - eller et glass godt øl - så er i alle fall enda mer av hensikten oppnådd. Velkommen til Pop Inn og Nedenom og Hjem. Trivelige møteplasser i ditt nabolag. Rune Hallvardsson Daglig leder

372 visninger3 kommentarer

3 комментария


Гость
11 мая 2022 г.

Kjære Rune og dere andre som jobber på Pop inn og Nedenom og hjem. Dere har virkelig lykkes, for maken til hyggelige folk,god service og atmosfære dere har skapt!!

Vet ikke om noen annen plass jeg kan sitte å nyte god vin,snacks og bare nyte en stille kveld med gode venner. Dere er unike! Ser frem til mange kvelder hos dere🍷

Masse lykke til videre 😊

Лайк
Гость
07 окт. 2023 г.
Ответ пользователю

Nedenom og hjem er mitt andre hjem! Fantastiske mennesker som verter, og nydelige viner (og Poretti, Italensk øl), Dere er fantastiske Rune!!

Лайк
bottom of page