top of page

Historien om Pop Inn

Slik ble det vinbar i Skien. Hele historien startet flere tusen mil fra Skien, og er et resultat av besøk på mange og svært ulike og spennende vinbarer rundt om i Europa. Likevel var det Italia som var vår største inspirasjon.


Italia, 14. januar 2018

I en liten landsby et sted nord i Italia besøkte vi en gang en vinbar som het Cafe del Tasso. Etter å ha vandret gatelangs i det italienske vinterværet, så vi et lite, unnselig inngangsparti i enden av en piazza. Vi prøver der, ble vi enige om. Det tok ikke lange stunden før vi ble vartet opp med en gjestfrihet og varme som vi knapt hadde opplevd noe annet sted. Mens vinglassene ble servert, satte verten frem noen skåler med husets delikatesser og det var vennlighet og varme fra første stund. Det var en sjeldent god atmosfære i den gamle baren, og vi kunne ane at her hadde folk blitt vartet opp i hundrevis av år. Mens vi satt der og nøt vår Pinot Grigio, så flakket tankene hit og dit og begge tenkte det samme: Hvorfor har vi ikke en slik koselig vinbar i Skien? Burde ikke alle få muligheten til å oppleve en slik atmosfære og vennlighet? Fulle av glede og inspirasjon tok vi med oss inntrykkene fra vinbaren der i den lille landsbyen og tenkte: "Ja, kanskje en vakker dag kan vi få til noe slikt i byen vår..."

Noen måneder senere

På spasertur i Skien, en fin søndag en gang på våren i 2018 passerte vi et tomt lokale i Lundegata. Vi husket at det inntil nylig hadde vært et bakeri der, og lokalene så ut som om de kunne trengt en kjærlig hånd. Vinbar her? Eller? Ja, kanskje det kunne gått? Vi tok kontakt med huseieren, som fikk høre om ideen vår og han ble umiddelbart begeistret. "Men er det ikke litt langt unna sentrum da?" var det naturlige spørsmålet. Jo. Kanskje. Men ikke for dem som bor i området. Da vil avstanden være helt perfekt. Tankene spant videre, og gnisten ble tent til å skape noe unikt og annerledes i Skien.

Enda noen måneder senere

Etter et stort JA fra huseier, massevis av tankevirksomhet, runder med kommunen, "veien blir til mens man går"-tanker og enda flere timer med planlegging kunne vi sent på høsten i 2018 stikke "spaden i parketten" og starte med nesten blanke ark på det som skulle bli Skiens aller første vinbar. Vi var inspirert av den vinbaren vi besøkte i Italia og med all den samme gjestfrihet og varme som vi selv opplevde der mange måneder tidligere. Med god hjelp fra familien som hjalp til der de kunne, kom ting på plass. Det ble mange turer hit og dit for å kjøpe møbler, lamper, bilder og annet stæsj som skulle bidra til å sette preg på vinbaren. Før åpning ble det snekret, malt, pusset og gnikket. Med en solid egeninnsats og stort fokus på gjenbruk - så holdt vi oss til et oppussingsbudsjett som var innen rimelighetens grenser.


Åpning av vinbaren

Den 8. februar 2019 åpnet vi dørene for aller første gang. Spente var vi på om dette ville slå an. Var det for langt unna sentrum, slik noen mente? Ville folk like å ha en vinbar her i byen? Var vi ikke littegrann bekymret og, mon tro? Var vi helt sprø som satset på noe så uvanlig, utenfor sentrum? Ville folk trives i vinbaren? Alle bekymringer kunne vi vel ha spart oss for. Skiensfolk har virkelig tatt vel imot vinbaren i Lundegata. Responsen har vært overveldende. Det er fulle hus hver helg. Vi har hatt så utrolig mange, gode, rørende og vakre øyeblikk med gjestene våre som vi setter så stor pris på.

Veien videre

Det var mye vi ikke visste da vi startet opp. Det har vært en ganske bratt og brå læringskurve. Vi har tråkka litt feil, som alle nystarta bedrifter sikkert gjør. Men nå vet vi litt mer. Nå kan vi litt mer. Og vi lærer noe nytt hver gang vi er på jobb. Vi har liksom "landa" med gode produkter, og etablert en virksomhet som ikke bare handler om å drive vinbar - men også om innkjøp av viner og nær kontakt med dem som faktisk lager de gode vinene. Noen av dem har vært på besøk hos oss i vinbaren, og en del gjester har vært heldige å få dele slike øyeblikk med oss. Pop Inn Vinbar vil fortsette å være stedet for de gode øyeblikkene, samtalene og stemningen man håper på når man skal ut å kose seg med nære og kjære.

Vi ønsker deg velkommen, og håper du vil få like stor glede av å besøke oss som vi får av å ha deg på besøk! Nedenfor kan du se en video som vi har laget, og som viser vår historie fra å være et tomt lokale til å bli en vinbar. Alle bildene som henger i vinbaren er malt av Lorena Finstad.

Se video her (åpnes i nytt vindu)


Det vil komme flere vinbarer og vi jobber med å etablere et nytt og spennende sted, som vi gleder oss til å skrive mer om senere.

66 visninger0 kommentarer

留言


bottom of page