top of page

Nedenom og Hjem

Da kom altså dagen, for å si litt om et prosjekt vi startet sommeren 2021. Vi fikk først kontakt med to fantastisk positive og hyggelige jenter - Heidi og Cathrine - som jobber i Steinar Moe Eiendom AS. Mange har vel fått med seg at det er nettopp dette firmaet som står for en ikke ubetydelig utbygging på det som kalles Tømmerkaia i Skien. Både Steinar Moe og sønnen Kristian har vært med i prosessen, og vi er alle enige om at vi skal få til noe som kommer til å bli et kjempefint tilskudd til Skiens innbyggere og for beboerne i området.

Vi ble vilt begeistret da vi leste om planene på Tømmerkaia og tenkte at her MÅ det jo bare komme en vinbar. Planene til Steinar Moe Eiendom er noe av det mest spennende vi har hørt om i Skien på veldig lenge. Vi er kjempeglade for det samarbeidet vi har startet med utbyggerne og vi har blitt møtt med en velvilje og positivitet som rett og slett er rørende og bare utrolig fint.


Baren blir liggende fint til med utsikt mot elva og fossen - og nært knyttet til det vi tror kommer til å bli et flott og nydelig turområde for Skiens borgere.

Det kommer til å bli en super uteservering der, og i selve lokalene er det "høyt under taket" i både bokstavelig og symbolsk forstand. Det er et ganske lite lokale, men vi falt for det på grunn av beliggenheten og fordi vi tenker at det rett og slett blir koselig med en liten og intim vinbar. Dette skal være stedet for de gode samtalene, god musikk og selvfølgelig opplevelser som handler om det vi faktisk driver med; gode viner og godt drikke.

Det er ikke mye som minner om en vinbar akkurat nå, men tegninger og plan for interiør og det hele er klart. Vi skal også gjennom en søknadsprosess i kommunen og andre deler av det offentlige rundt de kravene som stilles for å drifte en bar. Dette vil nok ta litt tid, og som det fremgår av bildene, så har vi et og annet å pusle med i tiden fremover. Men det kommer til å gå bra altså. Det tror vi.


Beliggenheten

Baren er altså lokalisert helt på hjørnet mot fossen, og med naturlig gangsti fra Klosterøya, under hovedveien. Det går altså an å gå ned den såkalte "Nonnetrappa" og under veien, så kommer du til "Nedenom og Hjem". Et lite "vannhull" på vei til eller fra byen, eller kanskje på søndagsturen rundt Hjellevannet? Vi ser for oss at søndagsturen kommer til å få en ny dimensjon for turgåere, og vi skal selvfølgelig by på god kaffe og noe godt å bite i for dem som spankulerer i området. Eller vin eller øl. Det kan du faktisk få velge selv! :-) Det kommer til å skje utrolig mye spennende i dette området, så vi gleder oss både til å få være en del av dette og til å fortelle om andre ting som blir aktuelt i tiden som kommer.


Nedenom og Hjem Dette navnet oppstod på en biltur da vi drodlet litt rundt hva baren skulle hete. Vi tenkte jo at beliggenheten var veldig sånn "nedenom og hjem"-aktig, nedenfor veien og i første etasje. Vi googlet litt og leste oss frem til at den opprinnelige betydningen av dette uttrykket stammer fra en Molbohistorie, der en molbo kastet seg på sjøen etter en gryte som han trodde var magisk. Han kom aldri opp igjen, og de andre molboene trodde han hadde tatt en annen vei hjem og da altså hadde gått "nedenom og hjem" og befant seg der. Siden stakkaren faktisk druknet, så ble uttrykket etterhvert beskrivende for hendelser som ikke nødvendigvis ender så godt. Men vi tenker at dette skal ende godt altså. Vi legger noe helt bokstavelig i vår bruk av uttrykket, og det knyttes nært opp til slagordet som Steinar Moe Eiendom bruker om Tømmerkaia: "Velkommen hjem". Vi tenker oss at dette blir en fin plass å møtes og at "Nedenom og Hjem" blir et sted hvor en kan føle seg hjemme og føle seg inkludert og ivaretatt. Vi tror på ideen om å skape gode opplevelser og gode minner.


Når åpner vi?

Tømmerkaia er i en prosess der det bygges og gjøres klart, og vi er en del av denne prosessen. Tidsperspektivet vårt er "våren 2022" og vi kommer til å åpne så fort vi kan og det er praktisk mulig.


Hva med åpningstidene? Dette er noe vi skal se nærmere på, og vi tror det kommer til å bli andre åpningstider enn det vi har i Lundegata. Vi ser for oss at vi åpner tidligere på ettermiddagene og at vi ganske sannsynlig kommer til å ha åpent på søndager også. Dette blir en lokal nabolagsbar, og vi ser det som naturlig at vi runder av kvelden før midnatt en gang.


---


Ja, ja. Verre var det ikke :-) Dette kommer ikke til å være det siste prosjektet vi jobber med, og vi har allerede nå planer om flere morsomme ting vi skal drive med i fremtiden. Men det får vi få lov til å si litt om når det nærmer seg.


Vi gleder oss i alle fall til å ønske deg og dine venner hjertelig velkommen til Nedenom og Hjem, og vi skal gjøre vårt beste for at du skal få "mitt andre hjem" følelsen. La oss brøyte oss gjennom en og annen snøfonne og vente på lerka som synger høyt i sky og bringer våren inn på ny. Dette blir veldig moro!

1 616 visninger6 kommentarer

6 Comments


Guest
Nov 18, 2021

Supert😁

Like

Guest
Nov 17, 2021

Så bra, veldig glad for uavhengige og personlige steder. Heier på dere!

Like

Guest
Nov 16, 2021

Enda en god grunn til en tur til rundt Hjellevannet😅🍾

Like

Guest
Nov 16, 2021

Supert

Like

Guest
Nov 16, 2021

Wow! Så gode nyheter for byen👏👏

Like
bottom of page